omlet francuski z wędzonym pstrągiem i awokado
Ostatnio ciągle wcinam jajca, pod każdą postacią;) Może podświadomie robię sobie już zaprawę przed Wielkanocą?;)
Składniki (dla 1 osoby):
– 2 jajka (od szczęśliwych kurek:))
– 4 łyżki mleka
– łyżeczka masła
– przyprawy: sól, czarny pieprz, płatki chilli, czosnek niedźwiedzi
– dodatki: pół awokado, 100 g wędzonego pstrąga, łyżka kwaśnej śmietany, kawałek pomidora
Jajka roztrzepałam z mlekiem i dodałam przyprawy. Na rozgrzanej patelni rozpuściłam masło i przelałam na nią masę jajeczną. Smażyłam aż jajka się ścięły, wtedy przełożyłam omlet na drugą stronę i jeszcze chwilę smażyłam. Na gotowym omlecie położyłam kawałki wędzonego pstrąga, cząstki awokado, nieco kwaśnej śmietany i plaster pomidora.
mmm… rybka 🙂
22/03/2011 o 8:09 pm
Rybcja;)
23/03/2011 o 1:57 pm
Ciekawi mnie ten wędzony pstrąg! Dzisiaj właśnie zastanawiałam się nad nim w sklepie, i teraz żałuję, że nie wziełam…
http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/
23/03/2011 o 7:30 pm
Bardzo go polecam! Jest delikatny i pyszny! Ja w ogóle uwielbiam wędzone ryby:)
23/03/2011 o 9:55 pm
ajjjj, cudowne połączenie, utrafiłaś w moje gusta idealnie :))))))
07/04/2011 o 2:16 pm
Cieszę się niezmiernie 🙂
15/12/2011 o 12:57 am
Ja już po degustacji i był rewelacyjny. Tyle że zamiast kawałków awokado zrobiłem „guacamole” z limonką, solą i pieprzem, którym posmarowałem całego omleta 🙂
06/01/2017 o 10:37 pm
Super 🙂
07/01/2017 o 7:26 pm