Voyage do Szkocji

paski z whisky1

Dziś zapraszam na parę zdjęć, które, wraz z przepisami miałam przyjemność przygotować dla magazynu Voyage. Jak Szkocja, to mroczny klimat i mięsne potrawy – coś w sam raz dla mnie:D Szukanie przepisów na popularne w tym kraju jednogarnkowe dania, a potem fotografowanie tych smakołyków dały mi nadspodziewanie wiele radości. To było zdecydowanie to, co lubię. A same potrawy? Delicje! Przyciężkawe, przytłustawe, ale dalej delicje! Paski wołowiny podsmażone z whisky zawojowały moje podniebienie do szaleństwa, ale duszone warzywa z kiełbasą, gęsty krupnik i jajka po szkocku w chrupiącej skórce także „dały radę” i to bardzo. Zachęcam zatem do lektury magazynu, a tam znajdziecie przepisy i więcej zdjęć:)

scotch broth1 jajka3 stovies2

Reklamy

2 Komentarze

  1. mollisia

    piękne! zdjęcia absolutne cudownie oddają szkocki klimat. A potrawy – te jajka wyglądają naprawdę super 🙂

    05/05/2014 o 9:59 am

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s