trójkąty z gruszkami

francuskie z gruszkami

Ostatnimi dniami prawie nie odchodzę od piekarnika. A jeśli już, to do sklepu, po brakujące produkty. Piekę i piekę. A efektami być może będę się mogła podzielić dopiero wczesną jesienią;) Walka jest nierówna, ale jak na razie 4:0 dla mnie! Ale co z tego, skoro do końca tygodnia ma być 6:0! Dlatego koniec gadania i wracam na ring!

A skoro piekarnik i tak już rozgrzany, to z resztki ciasta francuskiego, która się ostała przyrychtowałam najszybsze i najpyszniejsze trójkąty z gruszkami.

Przepis jest żaden. Zapakowałam po prostu w ciasto francuskie pokrojoną na kawałki gruszkę zasypaną brązowym cukrem, posiekanymi migdałami i cynamonem. Mocno skleiłam brzegi dociskając widelcem. Wierzch nakłułam – również widelcem i posypałam odrobiną brązowego cukru. Piekłam przez 10-15 minut. Nic ciekawego, ale do popołudniowej herbaty jak znalazł:)

Advertisements

4 komentarze

  1. Nie wiem czy nic ciekawego. Takie szybkie desery zawsze zachwycają swą prostotą. A na jesieni to książka będzie?

    15/07/2013 o 5:14 pm

    • Gdzie tam książka! Kto by to chciał czytać! 😉
      Dziękuję 🙂

      29/08/2013 o 11:26 am

  2. Niby przepis żaden, ale efekt jest ogromny:)

    15/07/2013 o 8:15 pm

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s