kwietniowa KUCHNIA i ja
W najnowszym numerze KUCHNI znalazło się pięć moich zdjęć obrazujących przepisy na wieprzowinę. Tym razem sesja przebiegała bez większych przeciwności, wyłączając brak dwóch golonek przednich w moim sklepie mięsnym – ostatecznie zastąpionych jednym przednim i jednym tylnym. Nie byłam świadoma, że może to być taki kawał mięsa, zważywszy, że z golonką ani czynnie, ani biernie nie miałam jak dotąd styczności, a raczej na jej widok odwracałam wzrok. Jednak ugotowana w piwie imbirowym i upieczona w marynacie z dżemu pomarańczowego nawet mnie, golonkowego sceptyka, zachwyciła!
Reszta mięsiw też była smaczna. Zwłaszcza soczysty pieczony boczek z zieloną salsą – prawdziwy przysmak!
A tu jeszcze dwa (moje ulubione) zdjęcia z sesji, które nie znalazły się w magazynie:
Nata, przygotowanie potraw bez przeciwności losu się nie liczą. 😀 Więc ciesz się, że chociaż z golonkami miałaś przejścia. 😀
Zdjęcia superowe, a już to przedostatnie – mnie zastrzeliło! 🙂
26/03/2013 o 10:23 pm
Hehe, dzięki Małgoś! A co racja z tymi przeciwnościami, to racja 🙂
04/04/2013 o 12:41 am
Moją ulubioną jest ostatnia fotka, z wydaniem drukowanym już się zapoznałam i przyznam, że wyjątkowo w mą pamięć zapadł boczek z zieloną salsą. Całuję!!
27/03/2013 o 9:23 am
Bardzo mi miło i dziękuję 🙂
04/04/2013 o 12:41 am
Świetne zdjęcia, nie dziwię się, że zostały docenione również przez czasopismo Kuchnia.
27/03/2013 o 4:55 pm
Ogromnie dziękuję 🙂
04/04/2013 o 12:41 am
Natalia, rzeczywiście przedostatnie zdjęcie powala…szkoda, że go nie docenili…ale to kwestia gustu
28/03/2013 o 11:20 am
Agnieszka, wiedziałam, że mnie zrozumiesz 😉 Dzięki!
04/04/2013 o 12:42 am
Życzę wszystkim miłośnikom dobrej kuchni zdrowych i spokojnych Świąt Wielkanocnych.
30/03/2013 o 11:37 am
Miłośnicy dziękują i odwzajemniają 😉
04/04/2013 o 12:43 am
Witam, piękne, stylowe, rustykalne te zdjęcia. Bardzo mi się podobają. Podziwiam Pani talent. Serdecznie pozdrawiam!
03/04/2013 o 10:52 am
Bardzo, bardzo dziękuję 🙂
04/04/2013 o 12:43 am
PIĘKNA sesja! POzdrowienia cieplutkie 🙂
03/04/2013 o 7:23 pm
Wielkie dzięki! 🙂
04/04/2013 o 12:43 am