warzywne frytki
Rzepa po raz ostatni. W formie frytek, pieczona z innymi zimowymi warzywami korzeniowymi. Niedawno, podczas wizyty u Kuzyna (tego od rupieci:)), jego Żona poleciła mi właśnie taki frytkowy miks warzywny do maczania w sosie jogurtowo-czosnkowym. A ja przyznaję, że jest to rzecz wysoce uzależniająca. Zwłaszcza z ulubionymi przyprawami i popita obficie piwem. Takie zimowe wieczory, to ja mogę:)
Przepiękne zdjęcia! A pieczone warzywa korzeniowe wprost uwielbiam, więc za bardzo namawiać mnie nie trzeba. 🙂
19/02/2013 o 9:10 pm
Dzięki Małgoś 🙂
19/02/2013 o 10:09 pm
What a wonderful idea!
20/02/2013 o 2:24 am
Thanks 🙂
20/02/2013 o 10:17 am
muszą być pyszne!Piękne zdjęcia, jak zawsze 🙂
20/02/2013 o 1:17 pm
Dziękuję 🙂
20/02/2013 o 9:36 pm
Zgadzam się, że uzależniające 😀 Chociaż rzepy nigdy w takiej postaci nie próbowałam. Wspaniałe zdjęcia, z resztą jak zawsze 🙂
25/02/2013 o 11:50 am
Ogromnie dziękuję! A rzepę w pod taką postacią polecam 🙂
25/02/2013 o 12:04 pm
a nie trzeba wcześniej podgotować ziemniaków? wyjdzie to, jak się surowe da? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale musi być pyszne, nie mogę się doczekać, żeby zrobić! dzięki za inspirację ^^
26/02/2013 o 9:08 pm
Bardzo się cieszę 🙂
Ja pokroiłam ziemniaki w dość cienkie frytki i w czasie pieczenia odwróciłam i ładnie się upiekły, nie były surowe. Chyba metodą jest właśnie pokrojenie warzyw, które szybciej się upieką grubiej, a tych twardszych – cieniej.
Pozdrawiam!
26/02/2013 o 9:54 pm
wygląda przepysznie! zresztą jak zawsze;)
03/03/2013 o 4:05 pm
Ogromne dzięki 🙂
03/03/2013 o 11:32 pm
Pingback: Try This Healthy Vegetable Chips Recipe Ideas | Un - ComplicateUn – Complicate