warzywne frytki

frytki1

Rzepa po raz ostatni. W formie frytek, pieczona z innymi zimowymi warzywami korzeniowymi. Niedawno, podczas wizyty u Kuzyna (tego od rupieci:)), jego Żona poleciła mi właśnie taki frytkowy miks warzywny do maczania w sosie jogurtowo-czosnkowym. A ja przyznaję, że jest to rzecz wysoce uzależniająca. Zwłaszcza z ulubionymi przyprawami i popita obficie piwem. Takie zimowe wieczory, to ja mogę:)

frytki2

frytki4

frytki3

Advertisements

13 komentarzy

  1. Przepiękne zdjęcia! A pieczone warzywa korzeniowe wprost uwielbiam, więc za bardzo namawiać mnie nie trzeba. 🙂

    19/02/2013 o 9:10 pm

  2. What a wonderful idea!

    20/02/2013 o 2:24 am

  3. muszą być pyszne!Piękne zdjęcia, jak zawsze 🙂

    20/02/2013 o 1:17 pm

  4. Zgadzam się, że uzależniające 😀 Chociaż rzepy nigdy w takiej postaci nie próbowałam. Wspaniałe zdjęcia, z resztą jak zawsze 🙂

    25/02/2013 o 11:50 am

    • Ogromnie dziękuję! A rzepę w pod taką postacią polecam 🙂

      25/02/2013 o 12:04 pm

  5. olek

    a nie trzeba wcześniej podgotować ziemniaków? wyjdzie to, jak się surowe da? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale musi być pyszne, nie mogę się doczekać, żeby zrobić! dzięki za inspirację ^^

    26/02/2013 o 9:08 pm

    • Bardzo się cieszę 🙂
      Ja pokroiłam ziemniaki w dość cienkie frytki i w czasie pieczenia odwróciłam i ładnie się upiekły, nie były surowe. Chyba metodą jest właśnie pokrojenie warzyw, które szybciej się upieką grubiej, a tych twardszych – cieniej.
      Pozdrawiam!

      26/02/2013 o 9:54 pm

  6. wygląda przepysznie! zresztą jak zawsze;)

    03/03/2013 o 4:05 pm

  7. Pingback: Try This Healthy Vegetable Chips Recipe Ideas | Un - ComplicateUn – Complicate

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s