tarta z boczkiem i pieczarkami

Tytuł cokolwiek kokieteryjny, gdyż oprócz boczku i pieczarek, moja tarta z ciasta francuskiego obfitowała w jeszcze inne składniki. Nie przyświecały mi idee minimalizmu podczas sporządzania tego obiadu, o nie;)

Składniki (dla 4 osób):

– opakowanie gotowego ciasta francuskiego

– 300 g pieczarek

– 300 g cebuli (mieszanej: białej i czerwonej)

– 200 g wędzonego boczku

– 6 kiełbasek debreczynek

– 300 g różnych tartych serów (u mnie: ementaler, gorgonzola i mozzarella)

– przyprawy: czarny pieprz, czosnek niedźwiedzi, suszona pietruszka, słodka papryka

Z pokrojonego w drobną kostkę boczku, pokrojonych w plasterki kiełbasek, pokrojonej w piórka cebuli i drobno posiekanych pieczarek, po krótkim podsmażeniu i podduszeniu, sporządziłam farsz. Naczynie żaroodporne wyłożyłam ciastem francuskim, napełniłam lekko przestudzonym farszem i zasypałam mieszanką serów. Tartę piekłam przez ok. 25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.:)

Advertisements

2 komentarze

  1. boczek i pieczarki? ja się piszę o ile tylko boczek byłby porządnie wypieczony 🙂

    13/04/2011 o 11:46 am

    • Naturalnie, że wypieczony! Wypieczony, że hoho:)

      13/04/2011 o 12:30 pm

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s