świąteczno-sylwestrowe knysze

Knysze tradycyjne, od lat takie same, ale z powodu przewagi ilości ciasta nad ilością farszu, nastąpiły niewielkie, acz wyjątkowo udane modyfikacje:)

W moim domu do wyrobu knyszy używamy zawsze kruchego ciasta, robi je mój Tata. Farsz składa się z uduszonych pieczarek, suszonych grzybów leśnych i cebuli, drobno pokrojonych i dobrze odparowanych. Jedną część pierożków posypujemy kminkiem, a drugą czarnuszką:)

Tego roku nadmiar ciasta zamienił się w knysze wypełnione mieszanką startego intensywnego sera żółtego i podprażonego, pokrojonego w kostkę boczku… delicje:)

Reklamy

One response

  1. Pingback: sałata lodowa z wędzonym łososiem i mozzarellą |

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s