królewskie piwo w Warszawie

Dziś będę polecać i reklamować przewspaniały warszawski lokal –  restaurację i browar –  BrowArmia Królewska. Spędziliśmy tam miłe chwile przy wspominanych już wcześniej kartaczach oraz wybornym piwie:) Z warzonych w podziemiach lokalu paru rodzajów złotego trunku, skosztowaliśmy dwa: pszeniczne i pils.

PSZENICZNE, górna fermentacja, 11,7% wag. ekstraktu, ok. 4,8% obj. alkoholu

Specjalne piwo górnej fermentacji prowadzonej klasycznie w otwartych kadziach fermentacyjnych, warzone z bawarskiego słodu pszenicznego, pilzneńskiego słodu jęczmiennego i polskiego chmielu aromatycznego „Lubelski”. Bogate w białka zbóż, drożdże, wit. B. Bardziej niż przeciętnie nasycone dwutlenkiem węgla, bardziej też orzeźwiające i uznawane jako najskuteczniej gaszące pragnienie spośród wszystkich piw.

PILS, dolna fermentacja, 11,7% wag. ekstraktu, ok. 5,0% obj. alkoholu

Piwo świeże, niefiltrowane, niepasteryzowane, nie poddawane żadnym zabiegom mającym na celu wydłużenie czasu przydatności do spożycia. Naturalnie bogate w białka i garbniki (tak zresztą jak i wszystkie piwa Browarmii). Piwo dolnej fermentacji (lager), dłużej niż inne fermentowane w niskich temperaturach. Warzone na słodzie pilzneńskim z niewielkim dodatkiem karmelowego CaraPils. Mocno chmielone polskim chmielem: goryczkową „Marynka” oraz aromatycznym „Lubelskim”.

informacje zaczerpnięte z oficjalnej strony browaru

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s