zabójcza zupka chińska z nietypową wkładką mięsną;)

Podczas przygotowań nie obyło się bez przelewu krwi. Mojej własnej! To właśnie tu ucierpiał mój palec wraz z pazurem… dość mocno rozorany… stąd niezbyt smaczna wzmianka o wkładce mięsnej;)

Skład:

– bulion warzywny

– parę rozgniecionych ząbków czosnku

– pokrojone w drobne słupki: marchew, por, kawałek imbiru

– 4 paluszki surimi drobno pokrojone

– posiekany szczypiorek

– przyprawy: łyżka ketchupu, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, papryka w proszku, chili, łyżka mąki ziemniaczanej do zagęszczenia

– namoczony makaron z fasoli mung

Wszystkie składniki wrzuciłam do bulionu i ugotowałam, na końcu zagęściwszy zupę mąką ziemniaczaną rozprowadzoną odrobiną bulionu. A akcja z palcem to tak dla wątpliwej atrakcji;)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s