Corpus Christi i Olomouc:)

Dzisiejsze Święto spędziliśmy wycieczkowo:) Było naprawdę wspaniale, zwłaszcza, że w skład ekipy wyjazdowej weszli moi Rodzice, Antek, Gregor i ja:) A naszym celem, a zarazem miejscem uciech estetycznych i smakowych, był czeski Ołomuniec. Bardzo lubimy to pepiczkowe miasteczko – za niezwykły urok i, co równie istotne, dość krótki dystans dzielący je od Krakowa;) A tym razem podróż miała dodatkowo charakter ‚dniodzieckowy’:)

Strawą dla ciała był, jak nakazuje tradycja, smažený sýr z bramborovymi hranolkami i tatarką, popchnięty, przez nieprowadzących i pełnoletnich uczestników biesiady, płynną, złotą ambrozją pod postacią piwa Gambrinus;)

Jako pamiątki, przywiozłam sobie krem do rąk, balsam do ust, gumkę do włosów oraz różne przyprawy, czekolady i przekąski:) Było naprawdę bardzo miło:)

A poniżej krótka fotorelacja z najważniejszego punktu wyprawy: RESTAURACJI ‚U Červéneho Volka’😉 I wyraz moich pierwotnych rządz wyzwolonych przez widok i smak parującego jadła;) A jako podsumowanie – Gregor w swoim naturalnym środkowisku:D

Reklamy

4 Komentarze

  1. Ah, czeskie piwo – napój bogów! ;D

    04/06/2010 o 1:25 am

    • Co racja, to racja:D
      Ale polskie nie jest gorsze:D

      04/06/2010 o 9:06 am

      • A które jest Twoje ulubione? Mi tak strasznie czasem tęskno do Żywca 😉

        04/06/2010 o 9:08 am

  2. Hyhy, nie dziwię się, że Ci za Żywcem tęskno;) Z polskich piw, to też moje ulubione:)
    Ale prawda jest taka, że OGÓLNIE lubię piwo. I jasne i ciemne, porter, pszeniczne, jęczmienne, smakowe, grzane, z cytryną…:)
    A z czeskich szczególnie wielbię Staropramen, Gambrinus, Kozel i Velvet:)

    04/06/2010 o 9:17 am

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s